De cirkel is rond

 


Toegepaste kinesiologie

Kinesiologie betekent letterlijk "leer van de beweging" en heeft in zijn oorsprong betrekking op de studie van spieren en bewegingen van het lichaam. Na 30 jaar onderzoek en toepassing heeft kinesiologie zich geëvalueerd naar een "natuurlijk gezondheidssysteem gebaseerd op manuele spiertesten". John.F. Thie heeft hieruit Touch for Health ontwikkeld, de basis van de toegepaste kinesiologie.

Naast het in balans brengen van de spieren, kan de kinesioloog ook balans brengen op mentaal en/of emotioneel gebied. Dit gebeurt m.b.v. meerdere programma's waaronder de Espavo-methode met hun bijbehorende testbuisjes en remedies. 

Hoe werkt dit in de praktijk:

Bij de toegepaste kinesiologie wordt d.m.v. spiertesten (een zachte druk op de arm) een relatie gelegd tussen een stressvolle gebeurtenis (zowel fysiek, mentaal en/of emotioneel) en de reactie van het lichaam daarop. Tijdens het spiertesten communiceer ik d.m.v. testbuisjes en remedies met het onderbewuste. Het onderbewuste leidt ons stap voor stap naar de eigenlijke oorzaak. Deze oorzaak kan allang "vergeten" zijn, maar het lichaam onthoudt deze gebeurtenis wel. Bijvoorbeeld: Je hebt iets meegemaakt, bewust of onbewust, en kan dit maar niet loslaten. Als dit lang genoeg duurt kun je lichamelijke klachten krijgen omdat de energie daar stagneert (een blokkade). Wat we doen is d.m.v. het spiertesten naar die situatie terug te gaan en hem op te lossen door verschillende methodes toe te passen of inzicht te krijgen in het probleem en dit te keren. Je gaat dus op zoek naar het "waarom" van de klacht. Nu kan de energie weer gaan stromen en wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd.


Wat is nu eigenlijk spiertesten?

D.m.v. druk op de arm geeft het lichaam "antwoord"op vragen (ja; arm blijft sterk, nee; arm zakt door). Het lichaam liegt nooit, je werkt n.l. met het onderbewuste. Als je ergens nog niet aan toe bent, komt het nog niet boven. Het is dus een veilige en pijnloze methode, je behandelt alleen datgene waar je op dat moment aan toe bent.


Toegepaste methodes

Ik maak onder andere gebruik van de volgende methodes:

Touch for Health I t/m IV

Touch for Health is een spier- en energie versterkende methode die tot doel heeft  het lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Door een stressvolle situatie kan er een onbalans ontstaan in 1 of meerdere spieren. Via het spiertesten kan deze spier opgespoord worden en hersteld via diverse technieken. Zo worden de spieren weer  met elkaar in balans gebracht en kan de energie weer stromen.

Espavo:

De Espavo methode bestaat uit diverse programma's met bijbehorende testbuisjes en remedies met een hoge energietrilling, speciaal voor de gevoelige mens van nu. 20% van de wereldbevolking is hoog gevoelig ook wel hoog sensitief genoemd (HSP). Deze mensen zijn extra gevoelig voor de prikkels vanuit de buitenwereld. Dit kan zich vertalen in b.v. buikklachten, hoofdpijnen, niet lekker in je vel zitten. Via de testbuisjes en de programma's wordt ik geleid naar de oorzaak van de klacht. Ik maak o.a. gebruik van onderstaande Espavo-programma's.

  • Vitaminen- en mineralenbalans;
  • Aura-programma;
  • Allergieprogramma;
  • Advanced- en Basisprogramma;
  • Espavo remedies.Ook maak ik gebruik van de gedragsbarometer om tot meer inzicht te komen.

Naast bovenstaande methodes maak ik gebruik van een zelf ontwikkeld bewustwordingsprogramma met bijbehorende testbuisjes en remedies met een hoge energietrilling.

Als het lichaam zelf aanvulling nodig heeft maak ik gebruik van de Dr. Schussler celzouttherapie, en voedingssupplementen van Vitals. In de praktijk komt dit niet zo vaak voor.